מידע והמלצות להמשך לאחר התרת הלשון

 

לאחת התרת הלשון, במידה והמקום עדיין רדום, והתינוק לא נצמד לשד, מתן חלב אם לפה התינוק יסייע לסגירת הפצע וריפוי מהיר יותר. כמו כן, חלב אם מסייע בהרגעת התינוק.

במקרה של דימום בסיום ההתרה – אנחנו ערוכים לטיפול באמצעים רפואיים, כמו כן חלב אם מסייע מיידית.

הפרוצדורה עצמה מתבצעת באמצעות כלים סטריליים ברמה הגבוהה ביותר על מנת למנוע זיהום.

למניעת זיהום בהמשך – חשוב לשמור על ניקיון הידיים בעת הטיפול בתינוק ולהימנע ממגע ידיים של אחים קטנים בפה התינוק.

 

המלצות להמשך לאחר התרת הלשון:

  • הנקות תכופות ביום- יומיים שלאחר התרת הלשון לפחות, יסייעו להסתגלות מהירה של התינוק "ללשון החדשה". נשמח שתעדכנו אותנו ביממה הראשונה לביצוע השחרור האם התינוק אוכל.
  • ביצוע תרגילים למניעת הדבקות חוזרת של הרקמה:
    התרגילים יבוצעו במשך 7 ימים, 3 פעמים ביום. בכל פעם, יש להעביר אצבע של ההורה תחת הלשון לרוחבה (3 פעמים), וכן להרים את הלשון בעזרת האצבע, תחת הלשון במקום השחרור (3 פעמים).
    איחוי הפצע – במקרים מסוימים (לשון קשורה אחורית), לאחר השחרור יופיע חיפוי לבן תחת הלשון (בצורת מעוין), זהו חלק מריפוי הפצע ואינו מוגלה. אין לגרדו, וניתן להמשיך בתרגילים.
  • כאב – רוב התינוקות אינם מראים סימני כאב לאחר פעולת שחרור הלשון, במידה וכן ניתן להציע משכך כאבים מסוג פרצטמול עפ"י ההוראות הרשומות על התרופה. חשוב למנוע כאב במידה ויש, בכדי לאפשר אימון הלשון תוך כדי אכילה, ובכך שיפור מהיר של תנועת הלשון לאחר השחרור.
  • חום – לא אמור להופיע חום כתוצאה מההליך, במידה ויש, נא לפנות לרופא המטפל.
  • דימום – לא אמור להופיע דימום לאחר שחרור הלשון, במידה וישנו דימום ניכר יש ליצור קשר ולקבל הוראות בהתאם. דימום קל עשוי להופיע בעת ביצוע התרגילים, או בפליטות/יציאות לאחר ביצוע השחרור לאור בליעת דם תוך כדי ההליך.

 

החלמה מהירה,

ד"ר ג'ינה ויסמן וצוות מועדון הנקה חלב אם

 

 

תפריט